Blog

Ben je in een wilde bui? Boek een (verre) reis!

Ben je even het leven zat of gewoon in een gekke, wilde bui? Als je de tijd en ook nog het geld hebt, is het heerlijk om dan een reis te gaan maken. Het maakt niet uit of je drie maanden of drie weken de tijd hebt, want in drie weken kan je ook echt heel wat zien! Het zal hoe dan ook een herinnering worden om nooit te vergeten. En met deze tips ben je zo gepakt en ready to go!

Niet vergeten

Het belangrijkste is natuurlijk om de meest essentiële spullen niet te vergeten. Nummer één van deze ‘essentials’ is je paspoort of voor binnen Europa je ID. Zonder dit kom je namelijk niet zo ver, haha. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die gewoon heel handig zijn om mee te hebben. Zo vind ik voor echt verre reizen, waarbij je bijvoorbeeld de natuur ook in gaat, een paar dingen echt niet te missen. Zonnebrand, een zonnebril, een slotje voor je tas, een klamboe en insectenspray zijn de voornaamste dingen die ik altijd vergeet. Dus maak een lijstje en google ook even naar deze essentiële spullen en dan komt alles goed.

Geld en een visum

Wat ook vrij essentieel is, maar wat je meestal ook wel op de luchthaven kan regelen, is geld en een visum. Of je nou binnen Europa gaat of erbuiten (waardoor ze een andere geldeenheid hebben), het is altijd fijn om wat cash op zak te hebben. Zeker omdat je nog wel eens hoort dat mensen hun portemonnee gestolen wordt of kwijtraakt. Je wil er niet vanuit gaan, maar het kan zeker wel gebeuren. Ook is het dus handig om te kijken of je een visum nodig hebt voor het land van bestemming. Deze kan je vaak nog wel op de luchthaven krijgen, maar het is natuurlijk fijn als het gewoon van tevoren al geregeld is. En dit scheelt je misschien ook nog eens een lange wachtrij!

Inentingen

Het laatste punt wat handig is om even te checken, en eigenlijk ook misschien wel eerder bij ‘essentials’ dan zonnebrand, is inentingen. Voor sommige landen moet je namelijk extra inentingen hebben en ook je boekje waarin staat welke inentingen je hebt meenemen. Vaak kan je wel op internet vinden welke inentingen je moet hebben, maar je kan ook naar reisbeurzen gaan en daar even informeren bij de reisdokter.

Bon voyage!

Nou, ik denk dat jullie met deze tips er wel komen. Dus heb je tijd, geld en een wilde bui? Boek een lekker reisje voor jezelf en maak herinneringen voor het leven!

Geef een reactie