Blog

Fit de zomer in met de familie

Plotseling gaat alles heel snel. In een paar weken tijd dalen de besmettingen in hoog tempo en schiet de vaccinatiegraad omhoog. Daarnaast hebben we na een natte en grauwe lente ook plotseling lekker weer buiten. Ontzettend fijn om dus weer naar buiten te gaan en veel te ondernemen. Maar de kans is groot dat velen van ons nog onze zomerbody klaar hebben. In dit artikel bespreken we tips om fit de zomer in te gaan. En als je toch gaat sporten, kun je dit net zo goed met het hele gezin doen. Op die manier word je samen met je familie weer gezond. Want ook veel jonge kinderen hebben minder gesport tijdens de lockdown.

Begin klein

Als je een tijd niet hebt gesport tijdens de lange lockdown is het niet verstandig om meteen elke dag te sporten. Je wilt rustig beginnen. Stel bescheiden doelen en maak er een prioriteit van om ze te bereiken. Begin bijvoorbeeld met een korte wandeling. Je kunt dan de tijd en snelheid van de wandeling verhogen naarmate je je weer fitter voelt. Je kunt altijd meer bewegen terwijl je bezig bent bijvoorbeeld door een stukje hard te lopen.

Maak het leuk

Een van de grootste obstakels die mensen en gezinnen tegenkomen bij fitness, is dat ze denken dat ze fysieke activiteiten moeten doen die ze niet leuk vinden. Sommige mensen houden van sit-ups en hardlopen, maar voor degenen die dat niet doen, zijn er tal van andere manieren om in vorm te komen. Ga bijvoorbeeld een spelsport samen. Een andere leuke optie is om te gaan klimmen. Een leuke sport die goed is voor het hele lichaam en je krijgt ook nog een adrenaline stoot.

Slaap genoeg

Als je niet genoeg slaap krijgt, kun je je niet alleen mentaal, maar ook fysiek vermoeid voelen, waardoor sporten onaantrekkelijk wordt. In deze tijd van onzekerheid tijdens de pandemie is het erg belangrijk om routines vast te stellen en vast te houden aan bedtijden om de algehele gezondheid te behouden. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat je kinderen een goed slaapritme aanhouden.

Motiveer jezelf

Om jezelf extra te pushen om te gaan sporten is het belangrijk dat je voor jezelf motiverende gewoontes opzet. Als je van kleding houdt kun je bijvoorbeeld investeren in mooie sportkleding en zomerkleding van quotrell en malelions. Als je je vrienden hebt gemist tijdens de pandemie ga dan weer lekker samen sporten.

Geef een reactie