vakantie
Blog

Gave en onvergetelijk wilde vakantie

Ik ben van mening dat iedereen van tijd tot tijd een beetje gek moet zijn. Een beetje wild in het leven staan is helemaal niet erg. Zolang je natuurlijk niemand anders er zeer mee doet. Soms heb je simpelweg behoefte aan een beetje spanning en sensatie. Ik ken werkelijk niemand die ooit eens geklaagd heeft over de sleur van het leven. Om te voorkomen dat je te diep in de dagelijkse sleur verwikkeld raakt, kun je jezelf op allerlei manieren prikkelen en uitdagen. Maak het op een kleine manier spannend door eens een andere route van en naar werk te pakken. Natuurlijk mag je het ook groots aanpakken. Zo ben ik laatst op een gave en werkelijk onvergetelijk wilde vakantie geweest.

Wild in het Wilde Westen

Nadat ik bijna elk jaar wel op vakantie ben gegaan in Europa, besloot ik dit keer eens wat verder weg te vliegen. Klaar voor een avontuur stak ik the little pond over, zoals de Engelsen dat noemen. Het vliegtuig landde in Los Angeles. Daar begon mijn te gekke reis naar het oude Wilde Westen. Drie weken lang heb ik genoten van de gekte, de omgeving en het oer-achtige karakter van het landschap. Er waren momenten dat het echt voelde alsof ik in een film zat. Het zal je vast niet verbazen dat ik wel een paar keer lekker wild hebt gedaan zo tijdens mijn wilde vakantie. Het was weliswaar een redelijke investering, maar het was de ervaring en de herinneringen dubbel en dwars waard. Ik wil sinds kinds af aan al een keer naar Amerika. Dat feit gecombineerd met mijn voorliefde voor echte Western films vormde mijn droomreis: een wilde vakantie in het Wilde Westen.

Een droomreis of vakantie naar de zon

Nou kan ik me heel goed voorstellen dat jij werkelijk niets hebt met het Wilde Westen. Een wilde vakantie kan er in jouw ogen immers weer heel anders uitzien. Misschien ga jij wel helemaal loco tijdens een droomreis op een relatief onbekend eiland. Of wellicht smacht jij naar een heerlijke vakantie naar de zon om even goed tot rust te komen. Het maakt mij niet zo zeer uit hoe je het doet, als je het maar doet. Ik zie het zo: het leven is te kort om jezelf te plagen. Waarom zou je dan niet die ene droomreis boeken of die perfecte vakantie naar de zon? Dus trek die stoute schoenen aan en doe een keertje lekker gek of wild!

Geef een reactie