Blog

Geef je tuin een make-over

Het is het seizoen van de lenteschoonmaak. In de lente gaat de natuur een nieuwe fase in: bloemetjes gaan bloeien, dieren gaan paren, de wereld opent zich weer voor de mooie warme zomer die eraan komt. Alles komt na een dorre, koud en eenzame winter weer tot leven. Daarom hebben wij als mensen ook vaak behoefte aan een schone lei. De lenteschoonmaak is daarom haast een universeel begrip geworden. Iedereen voelt tegelijk een drang om alles op te poetsen om daarna vers te kunnen beginnen. Keukenkastjes uitzoeken, kledingkasten doorspitten, en alle hoekjes schoonmaken die je normaal gesproken altijd vergeet, of uitstelt. Heerlijk is het als dat er allemaal op zit en je met een gerust hart van de eerste zonnestralen kunt gaan genieten. Toch wordt er in het proces vaak iets belangrijks vergeten: de tuin! Hoe je ook die helemaal klaar maakt voor de zomer lees je hier. 

Maak eerst een plan

Voordat je met de tuin aan de slag gaat is het belangrijk om te weten wat je wil met je tuin. Mooie loungesets onder een afdakje met de heater aan, lampionnetjes aan de rand, kaarsjes. Of juist een moderne tegel met een strakke bank en de barbeque aan? De opties zijn eindeloos, ook in de tuin, dus bedenk goed voor jezelf wat je uit je tuin zou willen halen voordat je aan de slag gaat. Als je namelijk eenmaal begint met planten, kun je daarna qua layout niet gemakkelijk terug, want de wortels zetten zich sterk vast in de grond. Denk dus goed na over wat je wil in je tuin voordat je met de planten aan de slag gaat. 

Groen, groener, groenst

Maar als je eenmaal weet wat je wil in je tuin en wat de layout wordt, dan kan het echte werk beginnen. Want ongeacht hoe je je tuin in wil richten, een beetje groen moet er altijd zijn. Groen, groener ,groenst! Zelfs al hou je misschien zelf niet van een decoratieve jungle, de tuin is een plek waar je lekker tot rust kan komen, en daarbij hoort een stukje natuur. Daarnaast is je tuin een ideale plek om geld te besparen en elke maaltijd op te leven. Je kunt namelijk heel gemakkelijk wat zaadjes plannen en binnen no time heb je je eigen groenten en kruiden, vers uit eigen tuin. Groene vingers heb je daar niet eens voor nodig. Compost kopen losgestort zouden we wel aanraden – daarmee blijft de grond van jouw nieuwe moestuin structureel vruchtbaar.

Geef een reactie