leren schrijfmap
Blog

Leren schrijfmap: een stukje structuur in een wild leven

Een leren schrijfmap klinkt natuurlijk niet zo interessant als je denkt aan een wildife. Toch denk ik hier anders over. Iedereen heeft een beetje structuur nodig. Niet alleen op je werk of op school. Ook in het dagelijks leven is het belangrijk om een bepaalde structuur aan te houden. Instinctief probeer je al een bepaalde structuur in je leven te krijgen. Dit heeft te maken met dat je lichaam hierom vraagt. Met een leren schrijfmap kun je deze structuur een stuk gemakkelijker in je leven brengen. Hoe je dit precies moet doen lees je hier!

Leren schrijfmap om een dagelijkse to do list te maken

Met een leren schrijfmap breng je dus een beetje orde in je leven. Dit is zeker belangrijk als je een wild leven leidt. Schrijf op wat je moet doen op een dag. Doe dit meteen als je wakker wordt. Op deze manier heb je dus alle tijd om de dingen te doen die je hebt opgeschreven. Zorg wel dat het lijstje dat je maakt een beetje realistisch is. Teveel onmogelijke dingen achter elkaar zetten zorgt ervoor dat de doelen niet gehaald worden. Bovendien zie je dan als een berg er tegenop. Maak je lijstje dus realistisch. Wat ook belangrijk is dat je in je leren schrijfmap ook dingen moet zetten die je graag wil doen. Dingen die je leuk vind of waar je gelukkig van zou worden. Een gezonde balans tussen moeten en mogen moet er zijn in je leren schrijfmap. Dit zal ook de slagingskans verhogen van dat je jezelf aan het lijstje in de leren schrijfmap houdt.

Welke map heb ik nodig?

De lijstjes die je zal maken zijn dagelijks of in sommige gevallen ook weleens wekelijks. Ik raad wel aan om een dagelijks lijstje te maken. Op deze manier krijg je namelijk meer gedaan. Vaak wordt het namelijk onderschat wat je precies kan doen op een dag. Een week tijd zal dus nog meer onderschatting veroorzaken. Ik raad ook aan om te gaan voor een leren schrijfmap. Leer voelt altijd net een stukje luxer uit. Zeker omdat je dagelijkse lijstjes moet maken is het beter om het schrijven niet vervelend te maken. Met een dergelijke leren schrijfmap krijg je een gevoel van comfort en luxe elke keer als je het  boekje weer even opent. Op deze manier zorg je er dus echt voor dat een mapje ervoor zorgt dat je meer structuur in je leven krijgt.

Geef een reactie