Spaanse sloffen
Blog

Tips om bij te komen van wilde dagen

We hebben er allemaal wel eens last van: een periode thuis of op werk waarbij alle hectiek en chaos toeslaat. Daarnaast zijn er nog altijd van die weekenden die volgepland staan met allerlei leuke activiteiten. Beide soorten zijn in mijn woordenboek wilde dagen. Persoonlijk ben ik gek op dat soort wilde dagen. Al moet ik wel vermelden dat ik er redelijk in kan blijven hangen. Dan staat alles aan op volle toeren en vind ik het lastig om weer te unwinden. Aangezien ik vast niet de enige ben met dit probleem, geef ik vandaag een paar tips hoe je gegarandeerd bij kunt komen van allerlei wilde dagen.

Tip 1. Creëer een situatie waarbij je moet ontspannen

Als ik een drukke periode achter de rug heb, vind ik het lastig om al die stress en spanning goed los te laten. Je leest dan wel eens van die selfhelp tijdschriften die je dan adviseren een kop thee te drinken of te mediteren. Nou ik kan je vertellen dat ik al meerdere keren mijn tong heb verbrand aan kop thee die ik te snel wilde drinken. Dat soort rustmomenten werken niet bij mij. Ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat het helpt om situaties te creëren waarbij je wel echt moet ontspannen. Hierdoor ben ik enorm fan geworden van een bad nemen. Het hele ritueel van een bad vol laten lopen, het uitzoeken van een heerlijk sopje en het klaarzetten van mijn laptop met een leuke serie. Als ik eraan denk, droom ik alweer weg. Natuurlijk zal in bad gaan niet voor iedereen werken. Probeer wel een situatie te creëren voor jezelf waarin je niet anders kan dan ontspannen.

Tip 2. Lekker warm worden in de winter

Nu het zonnetje de afgelopen weken zo schijnt, zou je bijna vergeten dat het nog winter is. Door de jaren heen heb ik ook gemerkt dat ik meer gestrest blijf als ik het koud heb. Daarom ga ik nu altijd lekker op de bank zitten met mijn Spaanse sloffen aan en een dekentje. Tijdens het kijken van een serie warm ik dan lekker op. Hierdoor kan ik tegenwoordig echt niet meer zonder mijn fijne Spaanse sloffen. Ik ben namelijk zo iemand die permanent koude handen en voeten heeft. Door mezelf lekker op te warmen onder het genot van een goede film of serie, kom ik weer helemaal tot rust na een aantal wilde dagen.

Ik ben wel benieuwd wat voor jou heel goed werkt. Heb jij bijvoorbeeld ook Spaanse sloffen of kom jij op een totaal andere manier tot rust na een hectische periode? Laat het me weten! Wie weet kunnen we elkaar zo helpen.

Geef een reactie