USB stick
Blog

Wilde dingen om te doen met je USB stick

Tijdens mijn studiejaren heb ik ontzettend veel USB sticks gebruikt. Die dingen waren zo enorm handig om documenten met elkaar te delen zonder dat er dan weer iets gedownload moest worden. Zeker bij groepsprojecten was zo’n klein opslag stickje onmisbaar. Na mijn studie merk ik dat ik minder vaak een USB stick in handen heb. Laatst kwam ik ineens in een overvolle la een stuk of 7 van die stickies tegen. Toen vroeg ik me af waar ik op dit moment in mijn leven deze handige dingetjes nog voor kon gebruiken. Na een kleine online zoektocht kwam ik tot de ontdekking dat je stiekem behoorlijk wat wilde dingen met een USB stick kunt doen!

Veiligheid voorop op de werkvloer

Misschien werk je op dagelijkse basis wel op een kantoor. De kans is dan groot dat je een laptop of computer hebt waar jij op werkt. Wanneer je die altijd op werk laat, dan wil je natuurlijk wel dat het apparaat beveiligd is. Dit kun je doen door middel van een wachtwoord. Er is echter ook een andere manier. Wist je namelijk dat je een USB stick kan gebruiken als sleutel voor jouw computer. Door middel van een softwareprogramma op de USB ontgrendel of vergrendel je eenvoudig het apparaat. Hierdoor wordt het voor buitenstaanders direct een stuk lastiger om rond te snuffelen in jouw documenten.

Altijd op elk apparaat snelle wifi

Uiteraard hoeft niet iedereen zijn laptop of computer te vergrendelen. In dat geval zijn er nog genoeg andere wilde dingen die je kunt doen met zo’n stick. Zo is het ook een idee om de naam en het wachtwoord van jouw wifi netwerk erop op te slaan. Vervolgens maak je eenvoudig dankzij de USB stick verbinding met het netwerk. Hierdoor zal bijvoorbeeld jouw PlayStation of Xbox voortaan gelijk aangesloten zijn. Daarnaast is zo’n USB met deze gegevens tevens handig wanneer iemand met zijn laptop wifi wilt. Dankzij de USB stick geef je hem of haar namelijk toegang, zonder dat ze het wachtwoord hoeven te weten. Dat is wel zo fijn wanneer je de persoon in kwestie niet zo goed kent.

Nog meer wilde dingen

Natuurlijk kun je nog veel meer dingen doen met USB sticks. Zo zijn die sticks nog steeds uitermate geschikt om te gebruiken als extra opslag. Bovendien vind ik het een handige manier om bijvoorbeeld foto’s te delen met wat oudere mensen die DropBox en dat soort apps niet begrijpen.

Geef een reactie