Zomeractiviteiten
Blog

Wilde zomeractiviteiten die je gedaan moet hebben

Heb jij ook al zo’n behoefte aan de zomer? Met dit winderige, grijze weer in Nederland is dat niet zo gek. Als je net als ik houd van avontuur ben je vast al dingen aan het plannen die je kunt doen in de zomervakantie. Lekker klimmen op een coole natuurwand. Of mountainbiken door de bergen in Frankrijk. Als je maar je energie kwijt kunt en wat tofs gedaan hebt. Als jij net als ik houd van deze dingen ben je hier op het juiste adres. Ik benoem drie toffe activiteiten die je kunt ondernemen als het zomer is.

Kamperen

Of je houdt heel erg van kamperen, of je vindt het verschrikkelijk. Het is de beste manier om dicht bij de natuur te komen. Kamperen kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt je eigen vallen zetten om wild te vangen, dat zelf villen, en zelf op het vuur gooien. Of je zorgt dat je zelf eten meeneemt, zoals potten bonen, en dan kook je ze in een pannetje op het vuur. Dat is misschien wat realistischer. Een ding is zeker, je mag niet naar een camping gaan met van die caravans. Dat telt niet. Dat is niet kamperen in de natuur! En als je het goed aan wilt pakken, neem je niet een zonne-oplader of powerbank voor je telefoon mee. Je gaat per slot van rekening kamperen.

Skydiven

Dit staat zelf ook nog op mijn bucket list. Gooi jezelf eens uit een vliegtuig en beleef de spanning en sensatie die daarbij hoort. Dit kun je het beste in de zomervakantie doen, omdat het anders in Nederland zo koud is. Aangezien je met x aantal kilometer per uur (ik weet niet hoe hard) uit de lucht valt lijkt het me wel fijn als die lucht die je tegen je gezicht aan krijgt niet te koud is. Skydiven is natuurlijk wel een activiteit die de meeste mensen stiekem toch wel een keertje geprobeerd willen hebben. Wat let je?

Wildwater raften

Houd je goed vast, want dit kan heel heftig worden. Wildwater raften is echt een unieke ervaring. Als je een beetje een goede te pakken hebt moet je je echt stevig vasthouden aan de boot zodat je niet er uit valt. Wildwater raften kun je eigenlijk ook alleen maar doen als het mooi weer is, maar als het wel heeft geregend. Dan is de rivier wild genoeg. De zomervakantie is daar dus ideaal voor!

Geef een reactie