Blog

Je producten verpakken als een baas

 

Als je een bedrijf hebt dat producten verkoopt, dan ontkom je er niet aan; producten verzenden. Veel wordt tegenwoordig digitaal gedaan en dat is helemaal niet meer gek. Vroeger kocht men nog alles wat hij of zij nodig had in het dorp, maar tegenwoordig is dat wel anders. Producten die je in huis hebt komen van over de hele wereld. Je producten dan niet online verkopen en de mogelijkheid aanbieden tot verzending, is een gemiste kans. Je loopt daarmee veel winst mis, je snijdt jezelf in de vingers. Maar ook als je wel besluit dit te gaan doen heb je het niet makkelijk. Want je producten versturen, hoe doe je dat eigenlijk? Wij geven je een kijkje in manieren hoe je dit het beste doet. Lees vooral snel verder als we je interesse hebben gewekt!

Verpakking

Het allereerste wat van belang is, is de verpakking. De verpakking moet helemaal kloppen, je kunt je producten immers niet los verzenden. De verpakken moet niet te klein zijn, dan scheurt je product eruit en heb je geen ruimte meer voor verpakkingsmateriaal (daarover later meer). Toch mag je verpakking ook niet te groot zijn, dan heeft het product te veel verpakkingsmateriaal nodig en is de kans op schuiven en vallen veel groter. Tevens moet de verpakking een beetje aantrekkelijk zijn. Verzenden in een normale kartonnen doos is vaak vereist, maar het is leuk om hierin leuke verpakkingsdoosjes te doen. Dit kunnen van allerlei soorten zijn, van doorzichtige tot aan zakjes. Ook gondeldoosjes kopen is tegenwoordig erg populair en dat is niet geheel zonder reden. De verpakkingen zijn een esthetisch genot voor het oog en hebben een aantrekkelijke vorm. 

Verpakkingsmateriaal

Dan hetgeen waar we je over hebben verteld, maar nog niet hebben toegelicht. Verpakkingsmateriaal is er in essentie om je producten te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld kraftpapier zijn, maar ook luchtkussens die je zelf hebt gemaakt dankzij het gebruiken van je luchtkussenmachine. De strekking is in ieder geval; houdt ruimte over voor je verpakkingsmateriaal, je wil dat je producten heelhuids aankomen bij de klant voor een goede indruk.

Verzending

Dan de verzending. De verzending kun je wellicht afstemmen met een koerier aangezien je in grote hoeveelheden gaat verzenden. Dit kan je mogelijk voordelen opleveren qua kosten, kijk hier goed naar. Daarnaast is het de moeite waard om uitgebreid onderzoek te doen naar de ideale verzending (grootte van het pakket, kosten, snelheid en ga zo maar door).

Laat een antwoord achter