Blog

Welke kerstmarkt ga jij deze kerst bezoeken?

Rondom de december maand is het voor velen van ons gebruikelijk om 1 of meerdere kerstmarkten te bezoeken. Sommige doen dit in Duitsland of België, maar Nederland heeft ook hele leuke en gezellige kerstmarkten/kerststeden. En die zijn ook zeker het bezoeken waard. Als je van leuke kerstkraampjes, glühwein, oliebollen en schaatsbanen houdt zou ik zeker verder lezen, we bespreken hier namelijk de leukste kerstmarkten van Nederland die je dit jaar echt niet mag missen!

Limburg

Maastricht is normaal gesproken al erg populair, je kunt er prima shoppen, lekker eten en heerlijk overnachten in één van de Maastricht hotels. In de gezellige decembermaand, doen ze hier nog een schepje bovenop met ‘Magisch Maastricht’. Op het Vrijthof staan knusse chalets, met kerstsnuisterijen en kerstlekkernijen, kun je schaatsen op de schaatsbaan en de skyline van Maastricht bewonderen vanuit een reuzenrad. Nieuw dit jaar is het huis van de Kerstman en spelen diverse muziekgezelschappen, bij hotspots in Maastricht. Kortom, een weekendje Maastricht, is in de decembermaand een aanrader. Het hoogtepunt van ‘Magisch Maastricht’ is het Vrijthof! Het gehele Vrijthof wordt ondergedompeld in kerstsfeer. Met talrijke verlichte kerstbomen, een schaatsbaan, het huis van de Kerstman en natuurlijk een knusse kerstmarkt. Er is volop keus: kerstdecoraties, kaarsen en andere kerstsnuisterijen. Uiteraard kun je na afloop genieten van een warme chocolademelk of een lekkere glühwein, in een van de cafeetjes rondom het Vrijthof. En dan natuurlijk niet te missen tijdens de kerstmaanden, Valkenburg. In Valkenburg vind je twee ondergrondse kerstmarkten in de mergelgrotten! De ene bevindt zich in de Gemeentegrot en de andere in de Fluweelengrot. Wil je echt iets bijzonders zien? Bezoek dan de zandsculpturen in Winter Wonderland. Dit is magisch om te zien en erg indrukwekkend.

Utrecht

Utrecht is een prachtige stad. Vooral in de winter is het de moeite waard om de historische gebouwen, grachten en werven te komen bewonderen. Met een beetje geluk is de binnenstad bedekt onder een wit deken, waardoor alles er nóg magischer uitziet. En dat is nog niet alles! Vanaf november tot half januari bruist de stad van evenementen, festivals en natuurlijk kerstmarkten. Maar niet alleen voor kerstmarkten en mooie tafereeltjes kan je in Utrecht terecht. Er zal ook een leuke schaatsbaan en curlingbaan aanwezig zijn vanaf 18 december! En als je er dan toch bent kan je er net zo goed een nachtje aan vast plakken. Sluit je dag dan af met een heerlijk diner en bezoek daarna je één van de hotels Utrecht. Zo heb je een heerlijk sfeervol en kerstachtig weekendje te pakken!

Laat een antwoord achter