Blog

Hoe maak ik mijn tuin minder wild?

Als lezer van livingwild.nl houdt je natuurlijk van allerlei wilde dinge. Parachutespringen lijkt je geweldig en een rotswand in Californië beklimmen is jouw ideale vakantie. Een wilde tuin is echter niet iets waar je direct blij van wordt. Het kan wel zijn dat je van de natuur houdt, maar een tuin moet wel een beetje worden onderhouden om ervoor te zorgen dat deze er goed uitziet. In deze blog zal ik allerlei tips geven over hoe je ervoor kan zorgen dat je tuin er niet zo wild uitziet.

Ontwerp je tuin

Sommige tuinen lijken niet goed ontwerpt te zijn. Vaak zijn de tuinen al tientallen jaren oud en is er vroeger niet zo goed over nagedacht hoe je een tuin het beste kunt ontwerpen. Om een tuin te ontwerpen heb je echt niet per sé een architect nodig, je kunt het prima zelf doen. Kijk is online voor inspiratie voor je tuin of neem een abonnement op een tuinontwerp magazine. Er zijn verschillende mogelijke stijlen voor je tuin en als je het een beetje wild wilt houden is dat ook mogelijk. Zorg er wel voor dat je het wilde onder controle houdt want voor je het weet ziet je tuin er niet meer zo mooi uit.

Koop een goede grasmaaier

Als je gras hebt in je tuin zal je af en toe met de grasmaaier het gras moeten gaan maaien. Als je niet zo’n goede grasmaaier hebt zal je dit minder snel gaan doen. Doordat je het gras te lang laat groeien gaat je tuin er minder mooi uitzien. Koop een grasmaaier die eenvoudig te bedienen is en dus niet te zwaar is. Ook kan je ervoor kiezen om een speciale robotgrasmaaier te kopen. Je hoeft deze alleen maar neer te zetten op je gazon en hij zal zelf het gras gaan maaien. Ik raad aan om je grasmaaier bij De Boer Drachten te kopen, ze verkopen daar online kwalitatief goede grasmaaiers voor een mooie prijs.

Haal het onkruid regelmatig weg

Als je ervoor kiest om wat groen in je tuin te hebben ontkom je er bijna niet aan: onkruid. Hoewel onkruid in de natuur thuis hoort, ziet het er niet zo netjes uit als het in je tuin aanwezig is. Er zijn verschillende manieren om onkruid weg te halen. Je kunt het wieden met de hand, of een speciale machine aanschaffen. Ook kun je onkruidverdelger gebruiken of het wegbranden met een brander.

Laat een antwoord achter