Blog

In een wilde bui? Richt je huis opnieuw in!

Soms ben je even toe aan verandering of het doen van iets impulsiefs. Zo’n bui had ik afgelopen maand. Ik voelde me al een aantal weken onrustig, maar ik kon mijn vinger er niet plaatsen hoe ik dit moest veranderen. Uiteindelijk begon ik op een saaie zondagmiddag ineens mijn huis een grote opruiming te geven en toen kreeg ik een ingeving: Ik wilde mijn huis opnieuw inrichten. Dit was de verandering waar ik aan toe was. In deze blog lees je hoe ik dit gedaan heb.

Weg met de troep

De spontane verbouwing begon dus bij een middagje opruimen. Maar zoals je misschien wel weet, is 1 middag vaak niet genoeg om alles op te ruimen. Je begint met het sorteren van je spullen, maar eindigt dan met een enorme stapel spullen en nog meer troep dan dat je ervoor had. Ik besloot het na deze middag dus groter aan te pakken. Want als ik de hele inrichting om wilde gooien, moest ik eerst van alle onnodige spullen af. Ik schakelde mijn moeder en zus in om mij een hele dag te helpen. Bovendien besloot ik een container te huren, zodat ik meteen van alle troep af kon en het niet weer ergens bleef liggen. Na een volledige dag hard werken, was het huis een stuk leger en kon ik aan de slag met de inrichting.

Opnieuw inrichten: Maar hoe dan?

Na mijn impulsieve opruiming zat ik ineens met een half leeg huis. Toen bedacht ik me dat ik eigenlijk nog helemaal niet verder had gedacht. Tuurlijk, ik had besloten dat ik een nieuwe inrichting wilde. Maar eigenlijk had ik nog helemaal niet nagedacht over hoe ik dit dan voor mij zag. Gelukkig voorzag het internet mij van genoeg inspiratiebronnen om dit te bedenken. Ik struinde het internet af en printte mijn favoriete plaatjes uit. Uiteindelijk eindigde ik met een collectie aan afbeeldingen die allemaal goed bij elkaar paste. Hiermee ging ik vervolgens op pad om inkopen te doen.

Zo goed als nieuw

Voordat ik met mijn fotocollage naar de woonwinkels ging, besloot ik eerst op zoek te gaan naar een aantal nieuwe meubels. Dit deed ik via het internet. Op deze manier werd het heerlijk aan de deur bezorgd en hoefde ik het alleen nog maar in elkaar te sleutelen. Na al mijn meubels in elkaar gezet te hebben kon ik goed zien wat ik nog nodig had om het geheel af te maken. Met mijn plaatjes ging ik een dagje op pad en haalde ik prachtige decoratieve artikelen in huis. Alles bij elkaar werd een enorm leuk geheel. Een week nadat ik bedacht had dat ik alles om wilde gooien, was ik al helemaal klaar. Mijn huis was zo goed als nieuw en ik was eindelijk van dat onrustige gevoel af!

Laat een antwoord achter