bouwen
Blog

Je verbouwing kan milieubewust

Als ondernemer maak je de gekste dingen mee, projecten die compleet anders lopen dan van tevoren gepland, klusjesmannen die je inhuurt en niet op komen dagen. Dagelijks evalueren en erachter komen dat je soms een fout hebt gemaakt of nog erger dat je het complete project weer overnieuw moet doen. Iedere aannemer heeft dit soort dingen mee gemaakt. Dat houdt het werk ook wel weer spannend en het zijn mooie lessen.
In de afgelopen jaren is er veel vraag naar projecten in het kader van milieubewust, natuurvriendelijk is ook wel een naampje ervoor. Ik denk dan al gauw aan rieten daken en mos tegen de wanden maar tegenwoordig bestaan er bedrijven die veel producten aanbieden op basis van gerecycled materiaal. De eerste klus zorgde dan ook zeker voor een avondje internet afstruinen naar wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Aangenomen projecten

Veel grote bedrijven willen tegenwoordig milieubewust bouwen. Vaak krijgen ze dan ook een sticker op de gevel geplakt aan het einde van de rit. Niet door mij hoor, door een ander bedrijf die zich daar mee bezig houdt.
Wij hebben nu al meerdere klussen afgerond met de milieu sticker en zijn daardoor ook bekend geworden. Zowel particulier als voor bedrijven zijn wij in te huren voor de kleine en grote klussen. Wij kopen onze producten zorgvuldig in om verspilling te voorkomen. Daarnaast weet je na een aantal projecten ook wel welke producten er zeer geschikt zijn. Een voorbeeld is fermacell. Deze volledig recyclebare gipsplaten kunnen bijvoorbeeld in natte ruimtes gebruikt worden maar uiteraard ook in andere ruimtes. Vooral in keukens en badkamers gebruiken wij graag de fermacell platen.
In keukens kijken wij altijd naar de brandveiligheid van de producten en gelukkig zijn de fermacell platen ook brandwerend.
Zo zie je maar, als je eenmaal een product hebt gevonden die goed werkt, wil je eigenlijk ook niks anders.

Levensduur van de producten

Een opmerking die wij vaak krijgen van buitenstaanders is dat de natuurvriendelijke producten vaak minder lang mee gaan. Vooral producten die daadwerkelijk op natuurbasis gemaakt zouden zijn. Bij deze wil ik dat uit de wereld helpen. Als een gipsplaat is gemonteerd en netjes is afgewerkt zal hij even lang mee gaan als een gipsplaat die niet natuurvriendelijk is. Gipsplaten hebben geen onderhoud nodig maar als je kijkt naar rieten dak weer wel. Dat is een keuze die je dan moet overwegen. Overigens zijn rieten daken niet aan te raden in het kader van brandveiligheid maar toch zie je nog steeds aanvragen voorbijkomen voor rieten daken.
Ieder heeft zijn eigen smaak en eigen mening over producten en gelukkig is er tegenwoordig heel erg veel mogelijk. Vraag het eens aan de ondernemer bij jou in de buurt, hij kan je er vast nog veel meer over vertellen.

Laat een antwoord achter