Blog

Midden in de natuur in Amsterdam wonen

Een van mijn beste vrienden die ik ken woont in het hart van Amsterdam maar tegelijkertijd in de natuur. Hoe dit mogelijk is zal ik in dit artikel uitleggen. Ik heb deze vriend ontmoet op een surftrip in Frankrijk toen ik nog niet in Amsterdam woonde en hij was daardoor de eerste persoon die ik kende toen ik in Amsterdam ging studeren. Terwijl ik aan in een klein krap studentenkamertje in een grote flat woonde zat hij nog bij zijn ouders in een woonboot aan de Amstel.

Woonboot aan de Amstel

De woonboot lag waarlijk prachtig. Hij was een van de weinige mensen in Amsterdam die een grote achtertuin heeft. Dit is natuurlijk zeer jaloersmakend. Hij ging zelf ook in Amsterdam studeren en bleef lekker op een van de mooiste plekjes van Amsterdam wonen terwijl de meeste arme studenten natuurlijk maar op een klein kamertje zitten. Het enige nadeel voor hem was dat hij wel nog in dezelfde woonboot zat als zijn ouders. Als hij terugkwam van uitgaan in Amsterdam moest hij door de slaapkamer van zijn ouders naar zijn eigen kamer.

In het tweede jaar van zijn studie had hij ontzettend mazzel want er werd een tuinhuisje in de tuin gebouwd waar hij op zichzelf zou kunnen wonen. Een tuinhuisje bouwen kost natuurlijk wel wat geld en energie en bouwwerk. Wanneer je een tuinhuisje bouwt zul je eerst moeten letten op wat voor hout je gaat gebruiken. Over het algemeen is vurenhout de beste keuze. Dit is een zacht soort hout dat kwalitatief sterk is en ook makkelijk bewerkt kan worden. Ook de juiste isolatie is belangrijk. Daarna kun je het hout gaan gebruiken en verwerken met een Festool zaag.

Tuinhuisje bouwen

Je wilt namelijk niet dat je in hartje natuur leeft en het koud krijgt in de nacht. Toen ik naar zijn huis ging om een drankje te drinken was het een bijzondere ervaring. Het was net een tuinhuisje waarin hij woonde maar je kon daadwerkelijk ook er echt wonen. Hij had gas water licht en internet en woonde ideaal. Het voelde alsof we midden in de natuur zaten terwijl we daadwerkelijk slechts tien minuten van het hart van de stad afzaten. Het was helemaal bijzonder om een kampvuurtje te bouwen en een biertje bij het kampvuur te drinken op deze warme zomernacht.

Daarom is locatie zo belangrijk als je gaat wonen. Je hoeft geen gigantisch duur penthouse zolang je maar een goede locatie hebt. En een woonboot aan de Amstel met wat natuur om je heen is de ideale locatie.

Geef een reactie