Kamado BBQ
Blog

Genieten van vroege voorjaarskriebels met winter BBQ

Het is nooit te vroeg om te genieten van heerlijk weer. De afgelopen week waren we in Nederland getrakteerd op lekker voorjaarsweer – en dat in februari! Ik laat natuurlijk zo’n unieke kans niet aan me voorbij gaan. Daarom heb ik afgelopen weekend volop gebruik gemaakt van die heerlijke vroege voorjaarskriebels. Ik had namelijk voor de hele vriendengroep een gezellige winterbarbecue georganiseerd. Nou hoorde ik vanochtend op de radio dat aankomend weekend weer zo lekker gaat worden. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn handige tips om lekker buitenshuis te koken of een barbecue te organiseren. Met mijn advies genieten jullie allemaal ook gegarandeerd van die heerlijke vroege voorjaarskriebels aankomend weekend!

Het begint met een goede BBQ

Ik moet eerlijk toegeven dat het weer momenteel nog niet optimaal is om met iedere barbecue te gaan koken. Zelf heb ik een prachtige Kamado BBQ. Zo’n Kamado BBQ wordt ook wel een bastard genoemd, omdat geen enkel type weer het beest kan temmen. Met een Kamado BBQ kun je echt door weer en wind lekker buiten koken. Ideaal voor zo’n vroeg voorjaarsweekend! Persoonlijk ben ik er fan van om grote stukken vlees lang in de marinade te zetten en dan lekker lang op mijn Kamado BBQ te leggen. Die tactiek van mij is tevens ideaal voor een winterbarbecue. Je kunt namelijk een hoop voorbereiden. Bovendien heb je er daarna weinig omkijken meer naar als je het goed aanpakt. Daarom begint iedere winterbarbecue met een goede BBQ. Heb je niet zo’n oersterke Kamado BBQ? Dan raad ik je aan om je menu aan te passen aan jouw barbecue. Zolang je een BBQ met deksel hebt, kom je een eind!

Warmte voor als de zon verdwijnt

Naast een goede BBQ met een bijpassend menu is het ook belangrijk te denken aan de temperatuur. Ook al scheen het zonnetje heerlijk afgelopen weekend, na een uur of 5 begint het toch aardig af te koelen. Om te voorkomen dat mijn gasten met klappertanden hun spareribs eten, had ik een tent met heater en al geregeld. Daarnaast had ik tevens wat dekentjes buiten gelegd. Simpele fleece dekentjes zijn ideaal wanneer niet alle gasten bij het vuur of de heater willen zitten. Bovendien maak je snel de fout te koud gekleed naar een winterbarbecue te gaan als het overdag al lekker 10 tot 15 graden is. Met een simpel dekentje garandeer je dat er genoeg warmte is voor iedereen wanneer de zon eenmaal verdwijnt.

Gezelligheid eenvoudig toevoegen

Uiteraard kan een vleugje gezelligheid niet ontbreken wanneer je een barbecue organiseert. Ik merk altijd dat mijn Kamado BBQ net even beter tot zijn recht komt wanneer ik mijn achtertuin een beetje aangekleed hebt. Zelf plaats ik her en der wat kaarsen en hang ik wat lampjes op. Je kan het natuurlijk ook groots aanpakken door slingers op te hangen en de barbecue een bepaald thema te geven. Zoals je ziet is het niet moeilijk om wat sfeer en gezelligheid toe te voegen. Je bent er nu helemaal klaar voor om aankomend weekend jouw eigen winterbarbecue te organiseren met dit heerlijke vroege voorjaarsweer!

Laat een antwoord achter