Blog

Leuke activiteiten om te ondernemen in de lente

Het is buiten weer wat warmer aan het worden en de lente staat weer voor de deur. Dat betekend dat de natuur weer ontwaakt uit een diepe winterslaap en het weer prachtig om ons heen gaat worden. Om optimaal van de prachtige natuur te genieten in de lente is het leuk om bepaalde activiteiten te ondernemen. Lees in deze blog allerlei leuke activiteiten die jij in de buitenlucht kunt gaan ondernemen. Ik zal niet alleen leuke tips geven, maar ook mijn eigen ervaring met deze buitenactiviteiten.

Zeilen

Hoewel het wel een beetje moet waaien om te kunnen zeilen, is zeilen de perfecte activiteit om te ondernemen in de lente. De temperatuur is buiten wat warmer, maar niet zo heet als in de zomer. Je zult misschien denken: Hoe moet ik gaan zeilen, ik heb helemaal geen zeilboot? Daar is gelukkig een eenvoudige oplossing voor. Je kunt namelijk heel eenvoudig een zeilboot huren voor een dag, of zelfs voor een langere periode. Ik zelf ben vorig jaar gaan zeilen op verschillende meren in Friesland. Als inwoner van de randstad is dat een leuke afwisseling. Ook vonden mijn kinderen de Friese weilanden heel leuk en rustgevend.

Kanoën of kajakken

Als je geen zeilbrevet hebt, kan het ook leuk zijn om te gaan kanoën of kajakken. Dan zie je niet alleen de prachtige natuur, maar het is ook gelijk een sportieve activiteit die goed is voor je gezondheid. Ook voor een kano of een kajak geldt dat als je er zelf geen hebt, je deze eenvoudig kunt huren. Zelf ben ik gaan kajakken op de Beneden Dommel in Oost-Brabant. Dit is een eenvoudige route waar je niet heel hard hoeft te kajakken, de stroming helpt namelijk ook een handje. Als je zelf niet zo sterk bent kun je ook met ze tweeën in één kajak gaan zitten. Samen kajakken is namelijk niet alleen veel gezelliger, maar ook veel minder zwaar.

Wandelen

Om te wandelen heb je niet zoveel nodig en daarom is het heel toegankelijk. Je kunt in je eigen buurt gaan wandelen, maar het kan ook heel leuk zijn om eerst naar een mooi natuurgebied te rijden en daar te gaan wandelen. Vorig jaar ben ik op verschillende plaatsen in Nederland geweest om daar te gaan wandelen. Mijn favoriete plekken waren het nationale park De Biesbosch vlakbij Dordrecht en de Veluwe. Nadat je gezellig hebt gelopen in De Biesbosch kan je ook Dordrecht gaan bekijken. Deze stad wordt gekenmerkt door een oudhollandse architectuur en een gezellig centrum.

Laat een antwoord achter