geslaagd
Blog

Twee startmomenten voor jouw opleiding

Tegenwoordig zit je bij het MBO niet meer vast aan éen start datum in het jaar. Sinds een aantal jaar kun je op 2 verschillende data starten met je opleiding. Momenteel liggen de start data op eind augustus en begin februari. Dit systeem is gedacht dat degene met een verlenging in hun opleiding of middelbare school niet nog eens een half jaar thuis hoeven te zitten.

Verdere voordelen februari beginnen

Wanneer je een opleiding in februari start zal je merken dat je aan het begin gelijk veel meer informatie krijgt dan wanneer je in augustus begint. Dit omdat het schoolprogramma anders is ingedeeld. De scholen willen ervoor namelijk voor zorgen dat je met de februari opleiding geen achterstand op loopt.
Je studeert dan ook af in februari, drie jaar later. Er zijn aanzienlijk minder studenten die op dat moment zijn afgestudeerd dus alle banen die op dat moment beschikbaar zijn, zijn sneller te bemachtigen. Je hoeft dus niet in een visvijver van banen te vissen samen met nog duizenden studenten. Vooral met zorg opleidingen is dit gewoon erg handig. Er is altijd werk, dat is al een fijne gedachte. Echter een baan zoeken die echt bij jou past is wat lastiger. Als je niet van de ouderenzorg houdt, heb je wel een klein probleempje. Banen in de ouderenzorg zijn er namelijk echt altijd.

Slagen en werken!

Het is altijd een fijn gevoel om je diploma te hebben behaald, de Nederlandse vlag mag aan de gevel! Het maakt niet uit of je in augustus of februari bent afgestudeerd, de opleiding was even zwaar. Beide groepen hebben even veel schoolopdrachten gehad en februari zelf nog wat meer stress vanuit school opgebouwd. Die Nederlandse vlag aan de gevel is dus ook een mooi afsluiting voor een drukke periode.
Is jouw familielid binnenkort geslaagd maar heb je helemaal geen Nederlandse vlag om op te hangen? Geen paniek, op internet kan je gemakkelijk een Nederlandse vlag bestellen. Die wordt meestal binnen 48 uur bij jou thuisbezorgd.
Maak er al je familie en vrienden een feestje van. Het is tenslotte iets wat je niet dagelijks doet, jouw diploma ontvangen.
Daarna kan je je goed oriënteren waar je zou willen werken en beginnen de sollicitatiegesprekken. Zoek op internet de tips op om jouw sollicitatie perfect te laten lijken. Zo krijg je tips over kleding en uiterlijk, je cv en sollicitatiebrief opstellen en krijg je ook nog tips wat je wel en niet moet zeggen bij een sollicitatie. De wereld ligt nu aan jouw voeten. Succes !

Laat een antwoord achter